<br /> مشخصات آب مصرفی در بتن
مهندس علیرضا خویه |
|
۰ نظر
آب مصرفی در بتن :
آبی که در بتن مصرف می شود باید آشامیدنی باشد و دارای جسم هایی که به بتن آسیب برسانند نباشد.
گندابها ، پسابها ، فاضلاب شهرها ، آب مردابها و این جور آبها را نباید در ساختن بتن مصرف کرد .
اندازه آبی که در ساختن بتن به مصرف می رسد بستگی به شلی و سفتی بتن ، درشتی سـنگدانه هـا ، نمنـاکیسنگدانه ها ، زبری رویه سنگدانه ها ، شکل سنگدانه ها ، گرما و خشکی هوا هنگام ساختن بـتن دارد. هـر چـهبتن سفت تر و سنگدانه ها درشت تر ، رویه سنگدانه ها نمناکتر ، صـافتر و سـنگدانه هـا گردتـر باشـند ، بـرایساختن بتن به آب کمتر نیاز است .اندازه آبی که در ساختن بتن به مصرف می رسد . به دو صورت داده می شود یکی به وزن سیمان و بتن و دیگری به وزن جسم های جامد بتن سیمان و سنگ.
هر چه در ساختن بتن بیشتر آب مصرف شود ، تاب بتن کاهش مـی یابـد. کمـی و زیـادی رطوبـت و تـر وخشک شدن متوالی می تواند باعث انهدام و تخریب کارها شود . ناخالصی های موجـود در آب اخـتلاط نـه تنهـاممکن است بر زمان گیرش ، تاب و حجم اثر بگذارد بلکه می تواند سبب شوره زدگـی یـا خـوردگی آرماتورهـا وسایر اقلام فلزی مدفون در بتن شوند .
مصرف آبی که دارای خزه است برای ساختن بتن مناسب نیست. آب گل آلود را باید قبل از مصرف از میـانحوضچه های ته نشین گذراند و یا با روشهای دیگر تصفیه کرد تا مقدار لای و رس آن کاهش یابد .
ذرات جامد معلق و محلول موجود در بتن آرمه در شرایط محیطی شدید حـداکثر ۱۰۰۰ ppm مـی توانـدباشد و در شرایط محیطی ملایم ۲۰۰۰ ppm .
آب دریایی که تا مقدار ۳۵۰۰ ppm نمک های محلول دارد به عنوان آب اختلاط بتن بدون میلگـرد مـیتوان مصرف کرد .
در مواردی که منابع آب در یک منطقه محدود و بهای تمام شده آن گران باشد ممکن است با اتخاذ تدابیریمانند استفاده مجدد از آبهای مصرف شده ، بازیافت پسابها و فاضلابهای تصفیه شده نیز تمـام یـا قـسمتی از آب مورد نیاز کارگاههای ساختمانی را فراهم نمود .
آب مصرفی بتن نباید گرم باشد. گرم بودن آب علاوه بر بالا بردن درجه حرارت مخلوط بتن باعث بالا رفـتنمصرف آب می شود که این امر نهایتا موجب کاهش مقاومت خواهد شد. با اضافه شدن هر ۱۰ درجه به حـرارت آب میزان اسلامپ ۲۰ تا ۲۵ میلی متر کاهش می یابد و از اینرو آب مصرفی باید کاملا خنک بـوده و در صـورتلزوم توسط یخ خنک شود .
آبی که در بتن مصرف می شود باید آشامیدنی باشد و دارای جسم هایی که به بتن آسیب برسانند نباشد.
گندابها ، پسابها ، فاضلاب شهرها ، آب مردابها و این جور آبها را نباید در ساختن بتن مصرف کرد .
اندازه آبی که در ساختن بتن به مصرف می رسد بستگی به شلی و سفتی بتن ، درشتی سـنگدانه هـا ، نمنـاکیسنگدانه ها ، زبری رویه سنگدانه ها ، شکل سنگدانه ها ، گرما و خشکی هوا هنگام ساختن بـتن دارد. هـر چـهبتن سفت تر و سنگدانه ها درشت تر ، رویه سنگدانه ها نمناکتر ، صـافتر و سـنگدانه هـا گردتـر باشـند ، بـرایساختن بتن به آب کمتر نیاز است .اندازه آبی که در ساختن بتن به مصرف می رسد . به دو صورت داده می شود یکی به وزن سیمان و بتن و دیگری به وزن جسم های جامد بتن سیمان و سنگ.
هر چه در ساختن بتن بیشتر آب مصرف شود ، تاب بتن کاهش مـی یابـد. کمـی و زیـادی رطوبـت و تـر وخشک شدن متوالی می تواند باعث انهدام و تخریب کارها شود . ناخالصی های موجـود در آب اخـتلاط نـه تنهـاممکن است بر زمان گیرش ، تاب و حجم اثر بگذارد بلکه می تواند سبب شوره زدگـی یـا خـوردگی آرماتورهـا وسایر اقلام فلزی مدفون در بتن شوند .
مصرف آبی که دارای خزه است برای ساختن بتن مناسب نیست. آب گل آلود را باید قبل از مصرف از میـانحوضچه های ته نشین گذراند و یا با روشهای دیگر تصفیه کرد تا مقدار لای و رس آن کاهش یابد .
ذرات جامد معلق و محلول موجود در بتن آرمه در شرایط محیطی شدید حـداکثر ۱۰۰۰ ppm مـی توانـدباشد و در شرایط محیطی ملایم ۲۰۰۰ ppm .
آب دریایی که تا مقدار ۳۵۰۰ ppm نمک های محلول دارد به عنوان آب اختلاط بتن بدون میلگـرد مـیتوان مصرف کرد .
در مواردی که منابع آب در یک منطقه محدود و بهای تمام شده آن گران باشد ممکن است با اتخاذ تدابیریمانند استفاده مجدد از آبهای مصرف شده ، بازیافت پسابها و فاضلابهای تصفیه شده نیز تمـام یـا قـسمتی از آب مورد نیاز کارگاههای ساختمانی را فراهم نمود .
آب مصرفی بتن نباید گرم باشد. گرم بودن آب علاوه بر بالا بردن درجه حرارت مخلوط بتن باعث بالا رفـتنمصرف آب می شود که این امر نهایتا موجب کاهش مقاومت خواهد شد. با اضافه شدن هر ۱۰ درجه به حـرارت آب میزان اسلامپ ۲۰ تا ۲۵ میلی متر کاهش می یابد و از اینرو آب مصرفی باید کاملا خنک بـوده و در صـورتلزوم توسط یخ خنک شود .